Apple Music sterge melodiile de pe HDD

In urma cu aproape un an s-a nascut serciviul Apple Music , care iti oferea acces la toata muzica dorita, pentru 10 $ pe luna (cu primele trei luni gratuite). Melodiile insa functioneaza numai pe perioada abonarii, si dispar dupa incetarea platilor. Pana aici toate bune si frumoase, iar pana in aprilie 2016 aveau deja 13 milioane de clienti.

Insa problemele apar la melodiile de pe HDD, deja detinute de un client Apple Music. Serviciul incearca sa faca o baza de date in iCloud pentru utilizatorul respectiv, si sa-i potriveasca melodiile avute cu cele din colectia universala. Iar ce nu gaseste, upload-eaza ca atare. Iar foarte bine am zice, pentru ca asa un utilizator isi poate asculta melodiile din PC si pe oricare telefon sau tableta, fara a le avea copiate peste tot.

Problemele apar daca utilizatorul si-ar sterge melodiile de pe HDD, in ideea ca oricum le are in iCloud. Copiile de acolo, desi sunt deja detinute de el, nu functioneaza decat pe perioada abonamentului. Si chiar daca inainte de a renunta, utilizatorul si le redescarca din iCloud, acestea sunt protejate si nu mai pornesc fara un cont de Apple Music activ. Asta fara a ne gandi la imperfectiunile sistemului de potrivire, in urma carora putem ajunge sa avem alte versiuni ale respectivelor melodii. Deja nu ne mai place! Iar lucrurile rele nu se opresc aici.

Cand cineva ar dori sa stearga un cantec din colectia digitala Apple Music, poate fie sa-l stearga complet, din contul sau si de pe toate dispozitivele care l-ar fi descarcat, sau sa-i stearga download-ul. Iar ultima optiune se refera la copia de pe HDD, care poate fi chiar cea originala achizitionata in prealabil. Adica Apple Music nu face nicio diferenta intre o melodie cumparata si detinuta si una ascultata in cadrul serviciului.

Iar ca totul sa se incheie apoteotic, multi utilizatori s-au plans ca melodiile lor din HDD au fost sterse automat de Apple Music, dupa ce au fost, mai corect sau mai putin corect, potrivite cu unele din iCloud. Fie pentru a face mai mult loc, fie pur si simplu. Iar ultima victima, care a reusit sa fie mai vocala, este compozitorul James Pinkstone.

Acesta a fost foarte aproape sa-si piarde peste 122 de GB de melodii din cauza lui Apple Music, si scaparea lui a fost functia de system restore. Apple Music a potrivit ce si cum a putut, a incarcat restul, si in acelasi timp a sters tot de pe HDD. Ca sa aiba mai mult spatiu liber! Conditiile exacte ale acestei intamplari cu final fericit pana la urma sunt neclare. Si nu credem ca se va intampla foarte des. Dar se va intampla. Totusi cel mai grav este cat de usor Apple retrage drepturile de proprietate avute de un utilizator asupra unei melodii dupa simpla sa trecere prin Apple Music.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *